вторник, 22 декабря 2015 г.

Боевики зайняли населений пункт Комінтерновеу Волноваському районі

Незаконні збройні формування у супроводі бронетехніки зайняли населений пункт Комінтернове, яке знаходиться у "сірій зоні" на Маріупольському напрямку у Волноваському районі Донецької області.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив спікер прес-центру штабу АТО Антон Миронович.

"Сьогодні зранку близько 8.00 бойовики незаконних збройних формувань зайняли н.п. Комінтернове, який розташований у так званій "сірій зоні" на лінії розмежування сторін", - заявив він.

У населений пункт, де, згідно з домовленостями, не повинні перебувати військові підрозділи жодної зі сторін, зайшли бойовики - "до посиленої роти". Крім того, у Комінтернове зайшла ворожа бойова техніка, "можливо, навіть танки" - озброєння, яке має бути відведено від лінії розмежування згідно з Мінськими домовленостями.

Миронович зазначив, що ця інформація була оперативно передана до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а також до Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), "де, в тому числі, є російські представники, які повинні зобов'язати бойовиків відійти на свої позиції і покинути "сіру зону", нормальним цивілізованим шляхом".

Представник штабу висловив сподівання, що спостерігачі ОБСЄ та росіяни з СЦКК вже зайнялися цим питанням: "За алгоритмом дій вони, принаймні, вже мали туди вирушити, чи хоча б налаштувати якийсь зв'язок".

Поки в штабі АТО розцінюють зайняття бойовиками Комінтернового як "масштабну провокацію" на тлі переговорів у Мінську. "Ми розцінюємо це як чергову провокацію проти сил АТО. Як ви знаєте, сьогодні розпочинаються чергові перемовини у Мінську у рамках Трьохсторонньої контактної групи. Вони хочуть спровокувати нас на відповідні дії, щоб ми відкрили вогонь і їх звідти вигнали", - заявив речник.

Він зауважив, що поки це не слід сприймати як "прорив оборони чи наступ": "Адже це - "сіра зона" і таке стається не вперше. Це - така масштабна провокація".

За його словами, поки українські військові спостерігають за обстановкою. Водночас, у разі якщо розпочнуть роботу ворожі ДРГ відбудеться застосування важкого озброєння в напрямку Маріуполя - "це вже буде інша справа", запевнили у штабі АТО.

Комментариев нет:

Отправить комментарий