пятница, 25 декабря 2015 г.

Інститут іоносфери Харківська обл.

Унікальний науковий центр, який проводить дослідження в області фізики навколоземного космічного простору, функціонує з 1966 року. У 2001 році визнаний науковим об`єктом, що є національним надбання України. Даній обсерваторії немає рівних у всій Східній Європі. Всього в світі налічується 11 подібних об`єктів, 5 з яких знаходяться на території США.

Інститут успішно з співпрацює з безліччю міжнародних дослідницьких центрів, у тому числі з кращими технічними університетами світу - Массачусетським і Корнельського (США). На базі Інституту іоносфери проходять наукові конференції, у тому числі щорічна конференція молодих вчених-фізиків. У обсерваторії є своє друковане видання «Радіофізика і іоносфера».

На території лабораторії є 4 унікальних високотехнологічних об`єкта: радар НР (діаметр 100 м), радар НР (діаметр 25 м), іонозонд і стенд декаметрового діапазону.

На сьогоднішній день дослідження в обсерваторії практично не проводяться через відсутність сучасного обладнання, однак об`єкт внесений до списку «7 занедбаних чудес України» і представляє великий інтерес для туристів.

Розташований Інститут іоносфери у місті Змієв .

Комментариев нет:

Отправить комментарий