пятница, 20 апреля 2018 г.

Програма СБУ «На тебе чекають вдома» продовжує повертати колишніх бойовиків до мирного життя

За допомогою Програми Служби безпеки України «На тебе чекають вдома» до мирного життя змогли повернутися ще троє колишніх учасників незаконних збройних формувань.
Правоохоронці встановили, що двоє мешканців Слов’янська Донецької області, піддавшись російській пропаганді у червні 2014 року, приєдналися до терористичної організації «ДНР». 

Там вони залучалися до «несення служби» на незаконних блокпостах бойовиків. До їх обов’язків, зокрема, входила перевірка документів, багажу та автотранспорту цивільного населення. Розчарувавшись в ідеях «руського миру», обидва чоловіки добровільно покинули лави бандугруповання та звернулися до СБ України, надавши всю необхідну допомогу слідству. Мешканець Сватового, що на Луганщині, також скористався Програмою Служби безпеки України «На тебе чекають вдома».
Співробітники СБУ встановили, що чоловік у 2014 році втупив до лав бойовиків терористичної організації «ЛНР», де забезпечував контрольно-пропускний режим так званої «військової частини». Через постійні пияцтва, бійки та знущання з боку терористів чоловік покинув бандформування. Побоюючись кримінальної відповідальності, він довгий час переховувався на території РФ. Дізнавшись про Програму СБУ він добровільно звернувся до української спецслужби та надав необхідні свідчення щодо своєї участі у складі НЗФ.
Після ретельної перевірки суд звільнив колишніх учасників незаконних збройних формувань від кримінальної відповідальності.

Комментариев нет:

Отправить комментарий