четверг, 29 марта 2018 г.

«ДНР» збагатилась на мобільному зв’язку на $1 млн

Вже кілька місяців на окупованих територіях Донбасу відсутній український мобільний зв’язок. За цей час бойовики терористичної «Донецької народної республіки» заробили від 750 тисяч до 1 мільйона доларів на продажу пакетів власного мобільного зв’язку «Фенікс». Про це йдеться в аналітичній доповіді громадської організації Донецький інститут інформації.

Упродовж січня-лютого 2018 року бойовики продали 500 тисяч «стартових пакетів» власного мобільного оператора. Такий бізнес приніс їм 42-60 мільйонів російських рублів заробітку. А надходження від подальшої абонентської плати та плати за послуги будуть значно вищими.
Як відомо, 11 січня 2018 року на окупованих бойовиками територіях з технічних причин повністю зник мобільний зв’язок Vodafone. Відновити його не змогли через неможливість домовитись про ремонтні роботи на непідконтрольній території. Бойовики «ДНР» не дають можливості співробітникам компанії відремонтувати пошкоджене обладнання.

Оператор бойовиків «Фенікс» працює на базі захоплених станцій українського оператора «Київстар».

Нещодавно так званий міністр доходів і зборів «ДНР» Алєксандр Тимофєєв заявив, що компанія Vodafone «заборгувала їм 800 мільйонів рублів податків». Якщо гроші не буде сплачено – зв’язок на Донбас не повернеться.

Комментариев нет:

Отправить комментарий